HealSeeker, een game voor kinderen met ADHD

nieuws De Vlaamse regering heeft een sybsidie toegekend aan een project Serious Gaming voor ADHD van de vzw Centrum Zit Stil en Janssen Pharmaceutica. Bedoeling is de effecten van Healseeker, een serious game voor kinderen met ADHD tussen 8 en 12 jaar, te testen om gedragsverandering aan te tonen op vlak van tijdsbeheer, plannen en organiseren en sociaal gedrag. Daarnaast willen de initiatiefnemers onderzoeken of datgene wat werd aangeleerd in het Serious Game wordt toegepast in reële situaties. Met dit computerspel leren kinderen spelenderwijs vaardigheden die belangrijk zijn in het dagelijks functioneren, zoals organiseren, besef van tijd en sociale interactie. Het uiteindelijke doel is bij deze kinderen het geloof in eigen kunnen verhogen en een positief zelfbeeld bevorderen.

Kinderen met ADHD vertonen in de eerste plaats concentratiemoeilijkheden, impulsief en hyperactief gedrag. Daarnaast beïnvloeden nog andere problemen hun dagelijks functioneren. Kinderen met ADHD vinden het bijvoorbeeld moeilijk om te plannen, te organiseren, vriendjes te maken, zijn sneller gefrustreerd en hebben een sterkere voorkeur voor onmiddellijke in plaats van uitgestelde beloningen. Met Serious Gaming bij jonge kinderen kan preventief opgetreden worden doordat ze met deze bijkomende problemen leren omgaan.

Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram