Peren kiezen en bewaren

nieuws Koop gladde, vaste peren die een mooie kleur hebben, die niet gedeukt zijn en niet te rijp. Zo vermijd je dat ze snel zwart verkleuren. Best ook peren die niet te overweldigend ruiken en waarvan het vruchtvlees rond de steel zacht kan worden ingeduwd.

Wat het bewaren betreft: laat ze nooit onder plasticfolie zitten.

Geschilde peren oxideren snel. Om dat proces wat te vertragen, besprenkel je de geschilde peren best met een scheutje citroensap.

Bewaar peren nooit in de buurt van uien, sjalotten, kolen of andere voedingswaren die een sterke en karakteristieke geur hebben. Peren kunnen die aroma’s namelijk overnemen.

Wil je de peren in de koelkast bewaren (dat wordt enkel aanbevolen voor goed rijpe peren) dan verpak je ze best elk afzonderlijk in een velletje keukenrol (of ander absorberend papier) of een vaatdoek en daarna steek je ze in een diepvrieszak.

auteur: Barbara Simon, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: juli 2022
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram