Doe mee met de Vlaamse 10.000-stappenclash

123-wandelen-bos-stapsch-natuur-07-15.jpg

nieuws

Ook dit jaar organiseren het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s de 10.000-stappenclash. Van 1 tot en met 31 mei 2018 nemen de inwoners van Vlaamse steden en gemeenten het al stappend tegen elkaar op. Wie na één maand met zijn inwoners de meeste stappen heeft gezet, mag zichzelf een jaar lang ‘de actiefste stad of gemeente van Vlaanderen’ noemen. 

Alle deelnemende steden en gemeenten worden naargelang het aantal inwoners ingedeeld in een categorie. Op deze manier maakt iedereen een eerlijke kans, zowel de kleine gemeenten met minder inwoners als de grote steden. Meer dan 150 steden en gemeenten doen mee. Kijk op 10000stappen.be of ook uw gemeente erbij is.

Elke dag 10.000 stappen zetten (of 8.000 stappen voor 65-plussers) is een eenvoudige manier om dag in dag uit meer te bewegen. 

Registreer u gratis op 10000stappen.be en sluit aan bij de groep van uw gemeente of stad. Op deze website of via de app van 10.000 stappen kunt u online een stappendagboek bijhouden. Geef dagelijks uw aantal stappen in en volg de route en tussenstand op de wereldkaart. U kunt live volgen welke gemeente of stad aan de leiding staat. Bovendien maken alle deelnemers wekelijks kans op leuke prijzen.

Stappen tellen is eenvoudig, makkelijk en motiverend. Er zijn verschillende manieren om je stappen te tellen: apps, activity trackers of een klassieke stappenteller. 

Meer info over stappentellers kunt u vinden op 10000stappen.be

Bron:
www.gezondleven.be/nieuws/doe-mee-aan-de-vlaamse-10-000-stappenclash


Laatst bijgewerkt: maart 2018

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram