Vermageringspil zonder voorschrift

nieuws Binnenkort introduceert het farmaceutische bedrijf GSK een nieuwe vermageringspil (merknaam: Alli) die zonder voorschrift mag worden verkocht. De Europese Commissie heeft het licht op groen gezet om de pil te verkopen in Europa. De nieuwe pil mag verkocht worden aan volwassenen met een BMI van 28 kg/m2 of meer. De aanbevolen dosis is één capsule van 60 mg driemaal per dag met maaltijden die de aanbevolen hoeveelheid vet bevatten. Het nieuwe geneesmiddel is in de Verenigde Staten al langer op de markt. In Europa zal het het enige goedgekeurde geneesmiddel zijn om te vermageren dat vrij kan verkocht worden in de apotheker.
Alli is een minder sterke variant (60 mg) van het oudere geneesmiddel orlistat (120 mg) (merknaam: Xenical) dat alleen op voorschrift verkrijgbaar is. Uit studies blijkt dat de nieuwe pil, in combinatie met een calorie- en vetarm dieet, mensen kan helpen om 50% meer gewicht te verliezen dan met een dieet alleen.1 Dus voor elke 2 kilo die men kwijtspeelt door enkel te diëten, zou het kunnen helpen om een extra kilo te verliezen. Het product voorkomt dat een deel van het vet uit het voedsel in het lichaam wordt opgenomen en in extra kilo’s wordt omgezet. De pil zal waarschijnlijk ongeveer 1 € per dag kosten.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram