Cannabisgebruik tijdens zwangerschap vergroot kans op gedragsproblemen kind

123-zw-cannabis-verslav-02-19.jpg

nieuws

Er bestaat een direct relatie tussen prenatale blootstelling aan cannabis door moeders en gedragsproblemen van hun kinderen op latere leeftijd. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 6000 Rotterdamse kinderen tussen 7 en 10 jaar.

Kan cannabisgebruik van ouders in de zwangerschapsperiode op lange termijn gevolgen hebben op ontwikkeling van kinderen? Uit het onderzoek, onderdeel van het Rotterdamse Generation R-project, blijkt dat het gebruik van wiet of marihuana tijdens de zwangerschap een verband heeft met een hogere score op gedragsproblemen bij kinderen, bijvoorbeeld agressief gedrag. Ook als vaders cannabis gebruiken kunnen kinderen meer gedragsproblemen vertonen.

Deze verbanden komen niet specifiek door de blootstelling in de zwangerschap, maar andere factoren in het gezin kunnen eveneens een rol spelen. 

Bron
www.generationr.nl/generation-r/het-onderzoek/nieuws/risicos-van-cannabisgebruik-zoals-wiet-of-marihuana-in-de-zwangerschap/?fbclid=IwAR03Hw_7YypCXfy5akd3wt3QKDhElxgFMbONJNLR-B4wQzUip0--Vs1NB38

https://academic.oup.com/ije/advance-article-abstract/doi/10.1093/ije/dyy186/5101399?redirectedFrom=fulltext


Laatst bijgewerkt: februari 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram