Een tasje thee op jouw gezondheid!

image-2018-07-27-4-1.jpg

nieuws Al eeuwenlang wordt thee geprezen om zijn heilzame eigenschappen. Stress, buikkrampen, slapeloosheid, … voor elk kwaaltje bestaat wel een theesoort die soelaas biedt. Dit zijn enkele van de meest weldadige theeën en hun kenmerken.

Munt

Muntthee is enorm verfrissend en is goed voor de spijsvertering. Ideaal dus als afsluiter van een zware maaltijd.

Kurkuma

Kurkuma is ontstekingsremmend en helpt bij celvernieuwing, daardoor is het een redmiddel voor wie kampt met allerhande ontstekingen. Daarnaast bevordert kurkuma de bloedtoevoer naar de hersenen. Drink dus  ‘s ochtends een kopje kurkumathee om jouw brainpower een boost te geven.


Groene thee

Groene thee is rijk aan antioxidanten die de schadelijke invloed van zuurstof en vrije radicalen in het lichaam kunnen afremmen. Daarnaast verkleint groene thee de negatieve effecten van LDL cholesterol (slechte cholesterol) en vergroot het de effecten van goede cholesterol, HDL.

getty_groen_thee_hand_kruiden_2023.jpg

Valeriaan

Valeriaan werkt ontspannend en heeft een positief effect op stress. Drink dus gerust een kopje voor het slapengaan, zo heb je gegarandeerd een goede nachtrust.

Echinacea

Voel je een verkoudheid de kop op steken? Schenk jezelf dan een tasje echinaceathee in. Dit kruid versterkt namelijk het immuunsysteem. Daarnaast heeft het ook ontstekingswerende eigenschappen waardoor het verlichting kan bieden bij ontstekingsklachten zoals artrose.

Gember

Gember werkt uitstekend voor de spijsvertering en biedt verlichting bij maagklachten en misselijkheid. Bovendien helpt het de bloedsuikerspiegel te reguleren en cholesterol op een natuurlijke manier te verlagen.

getty_gember_kruiden_2023.jpg

Venkelzaadjes

Voel je je wat opgeblazen? Probeer een infusie op basis van venkelzaadjes. Venkelzaad bevordert de spijsvertering en helpt om je maag en darmen te kalmeren.


Shatavari

Onbekend maar niet onbemind. Shatavari is bijzonder geschikt voor vrouwen omdat het de hormonale cyclus ondersteunt.

Kamille

Deze kleine bloemetjes hebben een kalmerende werking en helpen om stress en angsten te verminderen.

getty_kamille_thee_2023.jpg

Brandnetel

Brandnetels hebben een positieve impact op het hele lichaam omdat ze de organen en het bloed zuiveren en versterken. Daarnaast bevordert brandnetel de functie van de galblaas en reinigt het de urinewegen en de nieren en werkt het vochtafdrijvend. Het kruid heeft ook een gunstig effect op huidklachten zoals acne en uitslag en geeft een ondersteunende werking bij psoriasis.


Laatst bijgewerkt: september 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram