Over depressie: Geef depressie geen kans

geef-depressie-geen-kans.jpg

boeken-interviews Het boek dat je helpt om een depressie te voorkomen of te verwerken.

Voel ook jij je wel eens neerslachtig? Is dat gevoel heftig, sleept het langer aan, en heb je er niet altijd evenveel controle over? Dan bestaat het gevaar dat je afstevent op een depressie of een terugval.

Depressie is een ziekte die naar schatting 10% van de Belgen treft. Volgens cijfers van het Nederlands Huisartsen Genootschap zal in de toekomst 1 op de 5 mensen in zijn of haar leven een depressie doormaken. In 2020 zal depressie de meest voorkomende ziekte ter wereld worden, vóór hart- en vaatziekten en vóór kanker. Toch heerst er rond depressie nog steeds een taboe, waardoor patiënten niet altijd de geschikte hulp vinden.

In dit basisboek over depressie beschrijft professor Frank De Fever in toegankelijke taal wat er op dat moment gebeurt. Het boek biedt duidelijke antwoorden op vragen als: Hoe kun je een (beginnende) depressie herkennen? Waarom heb je een depressie? Hoe kun je vermijden dat je een zwaardere depressie krijgt of dat je een terugval meemaakt? En welke therapieën zijn doeltreffend? Het boek richt zich dus ook op mensen die zich af en toe neerslachtig voelen en het leert hun hoe ze een depressie kunnen voorkomen.

Geef depressie geen kans spoort je aan om zelf actief een rol te spelen in het voorkomen of herstellen van een depressie en biedt vele technieken en methodes die een eventuele therapie kunnen ondersteunen.

Frank De Fever is een autoriteit op het vlak van depressie. Hij is psycholoog en psychotherapeut en is als hoogleraar verbonden aan de vakgroep Orthopsychologie van de Vrije Universiteit Brussel. Hij schreef verscheidene boeken en artikelen over depressie.

Praktische info

Geef depressie geen kans - Frank De Fever - ISBN : 978-90-209-6757-9 - Verkoopprijs : 19,95 EUR - Uitgegeven 10-10-2006 - Uitgeverij Lannoo


Laatst bijgewerkt: oktober 2008

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram