Wil je een goede nachtrust? Kies dan de juiste kleur voor je lakens!

nieuws Niets is heerlijker dan in een bed glijden met versgewassen en gestreken lakens die zacht zijn en heerlijk ruiken. Maar ook de kleur van de lakens is belangrijk want die is bepalend voor de kwaliteit van onze nachtrust.

Ga vooral voor pasteltinten, en kies bij voorkeur hemelblauw want dat geeft rust en het kalmeert. Heldere, bleke kleuren nodigen uit tot rust en slaap. Vermijd drukke, schreeuwerige en agressieve dessins en ook zwart want die geven een gevoel van isolement. Hetzelfde geldt voor grijs, taupe, donkerbruin en paars. Rood stimuleert, prikkelt en nodigt uit tot seksspelletjes. Oranje staat synoniem voor dynamisme, die kleur kan je dus maar beter vermijden als je rustig wilt slapen.

Die hele redenering geldt trouwens ook voor de kleur van muren en plafonds.

Geef de voorkeur aan lakens in katoen of linnen in plaats van polyester. Die laatste zijn gemakkelijk in gebruik omdat je ze niet moet strijken, maar ze geven statische electriciteit en dat kan vervelend zijn als ook je pyama of slaapkleed van polyester gemaakt is.

auteur: Barbara Simon, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram