Campagne #voorelkaar accentueert belang van contactopvolging

screenshot_voorelkaar.JPG

nieuws De overheid haalt dezer dagen alles uit de kast om verspreiding van covid-19 tegen te gaan. Met de campagne #voorelkaar wil ze iedereen oproepen om mee te werken aan contactopvolging.

“In deze fase is contactopvolging de hoeksteen in de aanpak van het coronavirus, onze nieuwe verdedigingslinie: we doen er alles aan om wie covid-19 positief is op te sporen en de hoogrisicocontacten in kaart te brengen, om zo de verdere verspreiding van het virus in te dijken. Met zo’n systematische aanpak winnen we de strijd tegen dit virus” aldus Pierre Van Damme (Universiteit Antwerpen). 
Solidariteit
De campagne #voorelkaar speelt in op het solidariteitsgevoel dat heel sterk kwam bovendrijven tijdens de voorbije maanden. “Het overkoepelende idee is dan ook dat we de regels moeten blijven naleven, #voorelkaar! Want wie meewerkt aan contactopvolging, beschermt zijn naasten”, zo staat het in het persbericht.

Contactopvolging bleek eerder al succesvol bij het aanpakken van onder andere tuberculose en mazelen. Ook nu gebeurt het met het grootste respect voor de privacy. Een onderzoeker zal jouw naam dus nooit doorgeven aan de mensen met wie je contact had.

Bronnen:
www.vlaanderen.be
www.zorg-en-gezondheid.be
www.info-coronavirus.be

Lees ook: Hoe lang ben je immuun na een corona-infectie?

auteur: Sofie Van Rossom, gezondheidsjournalist
Laatst bijgewerkt: januari 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram