Zoekresultaten voor tuberculose (35 artikels)

Gevaarlijke tuberculose duikt op in Nederland

18/03/2004 - De multiresistente vorm van tuberculose onstaat als een patiënt met 'gewone' tuberculose niet of niet goed wordt behandeld. Het is voor het eerst dat deze gevaarlijke variant van tuberculose zich in Nederland heeft verspreid.

Hoge Gezondheidsraad: hoe kan tuberculose uitgeroeid worden?

9/05/2016 - De Hoge Gezondheidsraad doet een dringende oproep tot een betere coördinatie van de initiatieven op het gebied van tuberculose in België. Hoewel het risico op tuberculose in België relatief laag is (8,6 per 100.000 inwoners in 2014), is het in onze grootste steden 3 keer zo hoog en minstens 10 keer hoger in de belangrijkste risicogroepen.

Wie kan tuberculose (TBC) krijgen?

Wie kan tuberculose (TBC)  krijgen? 28/05/2013 - Iedereen die in contact komt met een besmet persoon, kan tuberculose krijgen. Tuberculose wordt gewoonlijk overgebracht via de lucht. Als iemand met besmettelijke longtuberculose hoest, niest, lacht, of zelfs praat komen bacteriën vrij in de lucht.

Moet u schrik hebben voor tuberculose (TBC)?

Moet u schrik hebben voor tuberculose (TBC)? 24/03/2016 - Elk jaar krijgen ongeveer 1.000 mensen in België tuberculose of TBC, dat zijn er ongeveer drie per dag. Wanneer een geval de media haalt - zoals in mei 2015 toen een 14-jarig meisje in Herzele overleed aan TBC - en ook naar aanleiding van berichten dat alle kandidaat-politieke vluchtelingen getest worden op TBC.

WHO waarschuwt voor homeopathie

21/01/2010 - De Wereldgezondheidsorganisatie WHO waarschuwt mensen met ziekten als tuberculose en malaria niet te vertrouwen op homeopathische middelen. Er is geen enkel bewijs dat zulke middelen enige baat hebben, zo heeft de VN-organisatie volgens de BBC gezegd.

Wereld Tuberculosedag

23/03/2019 - Tuberculose: terug van weggeweest. Net zoals in vele andere westerse landen stijgt ook in België het aantal nieuwe TBC-gevallen sinds 2009, nadat het jarenlang was gedaald.

Beschermingsmaatregelen tegen tuberculose (TBC) voor toeristen

25/03/2012 - In vele ontwikkelingslanden en ook in landen van het voormalige Oostblok is TBC een belangrijk gezondheidsprobleem.

WGO waarschuwt voor tuberculose-crisis in Europa

25/10/2006 - De Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) waarschuwt voor een dreigende tuberculosiscrisis in Europa.

Tuberculose dodelijkste infectieziekte na covid-19

Tuberculose dodelijkste infectieziekte na covid-19 1/04/2021 - Tuberculose (tbc) was afgelopen jaar de dodelijkste infectieziekte na covid-19 in Europa en Centraal-Azië.

Morning-afterpil niet combineren met sommige geneesmiddelen

Morning-afterpil niet combineren met sommige geneesmiddelen 1/10/2016 - Vrouwen die medicijnen tegen epilepsie, tuberculose of hiv, of die sint-janskruid gebruiken, moeten extra opletten bij het gebruik van de morning-afterpil. Dit geldt ook als deze middelen in de afgelopen 4 weken zijn gebruikt. Dat zegt het Nederlandse College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.

Sanatorium voor tbc-patiënten in Brussel

Sanatorium voor tbc-patiënten in Brussel 27/07/2013 - Om de toename van besmettingen met tuberculose in de grootsteden een halt toe te roepen, slaan de federale overheid en de gemeenschappen de handen in elkaar.

Engelse experts pleiten voor tbc-vaccinatie voor alle Londense kinderen

10/08/2010 - Alle in Londen geboren baby's zouden tegen tuberculose moeten worden ingeënt om ze te beschermen tegen het groeiende gevaar van deze ziekte, zeggen Engelse specialisten. Bijna 45% van alle tbc-gevallen bij kinderen in het Verenigd Koninkrijk vindt plaats in Londen.

Tuberculose - TBC

13/06/2002 - Tbc is wereldwijd de grootste doder onder de infectieziektes, vooral in derdewereld landen. Ook in de westerse landen wordt de ziekte opnieuw meer en meer vastgesteld.

Opwarming van de aarde meer dan tweemaal zo schadelijk voor mensen met longaandoeningen

22/11/2009 - Als de gemiddelde temperatuur op aarde met 1°C verhoogt, wordt geschat dat de totale sterfte bij de bevolking stijgt met 1 tot 3%.

TBC is terug van weggeweest

24/03/2012 - Tbc is wereldwijd de grootste doder onder de infectieziektes, vooral in derdewereld landen. Ook in de westerse landen wordt de ziekte opnieuw meer en meer vastgesteld.

Welke klachten kunnen wijzen op een longontsteking?

5/11/2016 - Een longontsteking of pneumonie is een ernstige infectieziekte die het longweefsel aantast. Een pneumonie ontstaat meestal nadat micro-organismen (bacteriën, virussen, schimmels...) door inademing in de longen zijn terechtgekomen.

Hoe herken je een longontsteking?

30/11/2010 -

TBC helpt tegen allergie

13/05/2006 - Allergieën zoals astma, hooikoorts en eczeem nemen toe als kinderen minder infectieziekten doormaken.

Campagne #voorelkaar accentueert belang van contactopvolging

Campagne #voorelkaar accentueert belang van contactopvolging 13/08/2020 - De overheid haalt dezer dagen alles uit de kast om verspreiding van covid-19 tegen te gaan. Met de campagne #voorelkaar wil ze iedereen oproepen om mee te werken aan contactopvolging.

In 2050 meer doden door antibioticaresistentie dan door kanker

In 2050 meer doden door antibioticaresistentie dan door kanker 20/02/2015 - De toename van antibioticagebruik zorgt ervoor dat steeds meer bacteriën resistent zijn voor antibiotica.

’s Nachts zweten: wat zijn de mogelijke oorzaken en wat kan je eraan doen?

’s Nachts zweten: wat zijn de mogelijke oorzaken en wat kan je eraan doen? 19/07/2022 - Zweten is nodig om de warmte in je lichaam te reguleren. Maar als je regelmatig wakker wordt met kletsnatte lakens, lijd je aan nachtzweten en dat kan verschillende oorzaken hebben.

Wat is pleuritis of borstvliesontsteking?

30/11/2010 - Borstvliesontsteking (ook gekend als pleuritis) is een ontsteking van het borstvlies (pleura) dat de longen omgeeft. Ook kan zich door de ontsteking vocht in de borstholte ophopen.

Een zieke wereld

6/05/2006 - Naar aanleiding van de Wereldgezondheidsdag op 7 april hebben 13 ngo’s en 2 mutualiteiten een nieuwe brochure samengesteld over gezondheid en de millenniumdoelstellingen.

Buikvliesontsteking of peritonitis

Buikvliesontsteking of peritonitis 22/09/2016 - Peritonitis is een ontsteking van de buikholte en van het buikvlies (peritoneum) die meestal veroorzaakt wordt door een infectie met schimmels of bacteriën die zich in de buikholte verspreiden. Een buikvliesontsteking is een ernstige aandoening die een dringende ziekenhuisopname vereist.

Bloed in het sperma: meestal niet erg

4/01/2010 -

Wat zijn de risico's van rauwmelkse melkproducten?

Wat zijn de risico's van rauwmelkse melkproducten? 26/06/2015 - Het Wetenschappelijk comité van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) waarschuwt in een advies voor de risico's van voedselinfecties door bacteriële besmetting van rauwmelkse zuivelproducten.

Een longontsteking: altijd ernstig te nemen

29/10/2010 -

Nieuwe behandeling Ziekte van Bechterew terugbetaald

1/05/2004 - Sinds 1 april 2004 wordt Remicade®, een geneesmiddel tegen Spondylitis Ankylosans (SA) of de ziekte van Bechterew terugbetaald. Remicade is het eerste monoklonale antilichaam dat goedgekeurd werd in de behandeling van SA.

Moederschapsbescherming: verbod op ongezond of gevaarlijk werk

20/05/2020 -

Rauwe melk altijd verhitten vóór consumptie

15/04/2014 - In de context van de huidige trend naar meer natuurlijke en lokale producten, wint de consumptie van rauwe melk aan populariteit. Deze trend wordt verder gevoed door de perceptie dat verhitten van melk de nutritionele en mogelijke gezondheidsbevorderende eigenschappen van melk zou vernietigen.

volgopfacebook

volgopinstagram