Casodex 150 mg (bicalutamide) wordt in België van de markt teruggetrokken

nieuws De Belgische gezondheidsinstanties hebben beslist dat de commercialisering van Casodex® 150 mg voor de behandeling van prostaatkanker, wordt geschorst.
De beslissing volgt op de evaluatie van nieuwe gegevens van een grootschalige studie waarbij wordt onderzocht of bij patiënten met gelokaliseerde prostaatkanker of gevorderde prostaatkanker, toevoegen van Casodex® 150 mg aan de standaardbehandeling (prostatectomie, radiotherapie, waakzaam afwachten) de ziekteprogressie beïnvloedt. Zich baserend op deze gegevens, stelde de Belgische "Kamer voor Geneesmiddelen voor Humaan Gebruik" dat er onvoldoende bewijs is van doeltreffendheid (b.v. geen bewezen effect op de globale mortaliteit, en bij de patiënten met gelokaliseerde prostaatkanker mogelijk zelfs verhoogde mortaliteit). Bovendien zijn er de risico’s (b.v. mogelijk verhoogde cardiovasculaire mortaliteit).
Casodex® 50 mg blijft beschikbaar voor behandeling van gevorderde prostaatkanker.

bron: Folia Pharmacotherapeutica

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram