Brussel kleurt roze bij de start van de internationale borstkankermaand

screenshot_stadhuis_pinkribbon_2021.JPG

nieuws Op 30 september om 19.30 uur, de avond voor de start van de internationale borstkankermaand, kleuren het Atomium en het Stadhuis van Brussel roze. Met deze ‘Pink Illumination’ steunt de stad Pink Ribbon, de vzw die strijdt tegen borstkanker, en wil ze alle borstkankerpatiënten en hun omgeving een hart onder de riem steken.

Isabelle De Cock, General Manager bij The Estée Lauder Companies, dat al sinds 1992 nauw betrokken is bij alle Pink Ribbon initiatieven: “Borstkanker is nu wereldwijd de meest vastgestelde vorm van kanker en overtrof in 2020 voor het eerst longkanker, met naar schatting 2,3 miljoen nieuwe gevallen. Daarom vinden we het ontzettend belangrijk om projecten rond preventie, opsporing van borstkanker en psychosociale zorg van patiënten en hun omgeving te blijven ondersteunen. Dit doet The Estée Lauder Companies onder andere door wereldwijd belangrijke gebouwen in het roze te verlichten in oktober. We zijn dan ook vereerd dit jaar het Atomium te mogen toevoegen aan de lijst van wereldbekende gebouwen, net als het Brusselse Stadhuis.’’

Brussels minister Sven Gatz steunt het initiatief ten volle: “Niet alleen omwille van de strijd tegen borstkanker en de oproep om je te laten onderzoeken, maar ook omdat de roze tooi van twee wereldberoemde monumenten een spectaculaire aandachtstrekker zal zijn voor een nobele zaak.”

De gebouwen blijven tot zonsopgang verlicht, en op 1 oktober kleuren beide opnieuw roze, ditmaal van 20 uur tot middernacht. 

Bron:

https://pink-ribbon.be

Lees ook: De Roze Mars: 10.000 stappen per dag in internationale borstkankermaand oktober

auteur: Sofie Van Rossom, gezondheidsjournalist
Laatst bijgewerkt: september 2021
Vragen over kanker? Contacteer gratis Kankerinfo Vragen over kanker? Contacteer gratis Kankerinfo
Stichting tegen Kanker

Onze huisartsen, psychologen, sociaal assistenten en gespecialiseerde verpleegkundigen helpen je om antwoorden te vinden!

Contacteer gratis Kankerinfo

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram