De Roze Mars: 10.000 stappen per dag in internationale borstkankermaand oktober

screenshot_pinkribbon_rozemars_2021.JPG

nieuws Na het overweldigende succes van de vorige keer nodigt ambassadrice Kat Kerkhofs iedereen uit om deel te nemen aan de vierde editie van De Roze Mars. Bedoeling is zoveel mogelijk Belgen aan te moedigen om in de maand oktober dagelijks 10.000 stappen te zetten. Deelnemers werken zo niet alleen aan hun eigen gezondheid, maar steunen daarmee ook Pink Ribbon, de vzw die strijdt tegen borstkanker door middel van preventie, opsporing en psychosociale zorg.

Deze keer met sponsoring 
Aan de vorige Roze Mars, die in mei plaatsvond onder leiding van Ella Leyers, namen maar liefst 31.622 mensen deel, goed voor 2.890 teams, die samen 135,7 keer de wereld rondwandelden. Dat leverde Pink Ribbon het mooie bedrag van 239.295 euro op, een drievoud van de editie daarvoor. Op vraag van de deelnemers kan je jezelf of je team deze keer laten sponsoren, zodat ook supporters de actie kunnen steunen, én zelfs aansluiten bij het team van Kat. 

Lees ook: 10.000 vrouwen gezocht voor onderzoek om borstkankerscreening in de toekomst te personaliseren

“Als je hoort dat dagelijks 29 vrouwen de diagnose borstkanker krijgen en preventie, waaronder voldoende beweging, best een belangrijk onderdeel is, sta je toch even stil. Wandelen is een laagdrempelige manier om je fysiek en mentaal sterker te voelen. Daarom wil ik graag een extra inspanning leveren. Ik daag iedereen uit om samen met mij in oktober dagelijks 10.000 stappen te zetten. Mijn team stapt mee!”, aldus Kat Kerkhofs.

Inschrijven kan online op het gloednieuwe digitale platform www.derozemars.be, waarop deelnemers de hele maand oktober in realtime de voortgang van het aantal kilometers, het stijgende aantal deelnemers en het verloop van de virtuele competitie kunnen volgen. Daarnaast zijn er ook badges te verdienen als je een nieuw ‘level’ behaalt. 

Bron:
www.pink-ribbon.be

auteur: Sofie Van Rossom, gezondheidsjournalist
Laatst bijgewerkt: september 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram