Over drie jaar gaan mannen aan de pil

nieuws Over drie, hooguit vijf jaar, zal er een mannenpil op de markt zijn. De mannenpil zal meteen even betrouwbaar zijn als de vrouwenpil en zelfs minder neveneffecten hebben. Bovendien zou ze de mannelijkheid geenszins aantasten. Volgens androloog Bo Coolsaet zal de nieuwe pil zelfs een heuse nieuwe seksuele revolutie inluiden.

'Heel wat vrouwen mogen de pil niet nemen en hebben ook last van het spiraaltje. Maar los van medische redenen zullen mannen ook in stijgende mate de anticonceptie op zich nemen', verklaart Coolsaet zijn nieuwe seksuele revolutie.

'In een maatschappij waarin man en vrouw evenwaardig zijn, zullen mannen geen enkel excuus meer hebben om te eisen dat de vrouw de pil slikt. Om hun relatie liefdevol te beleven, zullen mannen in toenemende mate zelf aanbieden de mannenpil te slikken. De sociale druk zal met de jaren ontegensprekelijk groeien.'

Behalve de voordelen voor man en vrouw, verwacht Coolsaet een heuse seksuele bevrijding van de man. 'Dat vrouw én man hun anticonceptie in de hand hebben zou ook tot gevolg moeten hebben dat kinderen die verwekt worden, met de grootst mogelijke verantwoordelijkheidszin en liefde grootgebracht worden.'

De mannenpil bestaat uit een combinatie van het vrouwelijke hormoon progesteron en het mannelijke hormoon testosteron.

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram