Voor jou gelezen op Het Nieuwsblad

Lingeriemerk toont negen types borsten. Herken je de jouwe?

Laatst bijgewerkt: november 2019

nieuws Het Amerikaanse lingeriemerk ThirdLove vindt dat er negen types borsten bestaan en toont de verschillende vormen in schetsjes op hun site. De reden? Het is belangrijk dat dames in eigen boezem kijken om zo voor de juiste beha te kiezen.

De eerste schets is er een van een vrouw met asymmetrische borsten. Bijna iedere vrouw - Jennifer Lawrence praatte er al over - heeft een borst die groter is dan de andere. Je kiest het best voor een beha met verwijderbare vulling. Dan kan je die alvast uit de cup van je grootse borst halen. De middenste dame heeft eerder een atletische lichaamsbouw en dito boezem. Dat betekent dat je borsten iets breder en gespierder zijn. Een klassieke push-upbeha is een goede keuze, net als ondergoed die de illusie van rondingen wekt. Dame drie heeft borsten die bovenaan smaller zijn, maar voller worden. Een beha die veel steun biedt is hier geen overbodige luxe.

Het lingeriemerk heeft het ook over ontspannen borsten, die weinig weefsel bevatten en tepels die naar beneden zijn gericht. Een push-upbeha kan de boezem liften en wat meer cleavage creëren. Vrouwen die zoals op het tweede schetsje borsten hebben die naar buiten wijzen, zijn het best af met een T-shirtbeha die de borsten ietwat naar het midden brengt en een gestroomlijnd effect geeft. Heb je heel ronde borsten, dan raak je wellicht goed weg met een beha zonder beugels.

Ronde borsten die naar buiten wijzen en met veel ruimte tussen, passen dan weer het best in een plunge beha. Dit model gaat de boezem liften en meer decolleté creëren. Het is mogelijk dat je borst opzij een beetje uit de beha komt. In dat geval ga je best voor een maatje groter. Dezelfde lingerie past het best bij dames met heel slanke borsten waarvan de tepels naar beneden zijn gericht. Kies eventueel voor extra vulling. Het lingeriemerk noemt hun laatste type borsten ‘teardrops’. Die zijn rond en een heel klein beetje smaller bovenaan. Ben je gezegend met zo’n boezem, dan kan je volgens de kenners elke soort beha met of zonder beugels aan.

Artikel uit Het Nieuwsblad
bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20161012_02515170


Het Nieuwsblad
volgopfacebook

volgopinstagram