Vijf mensen in Nederland ziek door EHEC-bacterie

nieuws In Nederland is tot nu toe bij vijf patiënten een infectie met de dodelijke variant van de EHEC-bacterie bevestigd. Alle patiënten hebben Duitsland bezocht.
Vier van hen hebben naast darmklachten ook ernstige nierklachten (het HUS-syndroom) als gevolg van de infectie. Naast deze vijf patiënten zijn er enkele zieken die nog onderzocht worden op een infectie met de EHEC-bacterie.

In België zijn er tot nu toe geen gevallen vastgesteld.
In Duitsland zijn er ondertussen al meer dan 1500 mensen ziek geworden, waarvan er tot nu toe 17 zijn gestorven. Bovendien zouden minstens 100 mensen er erg aan toe zijn.

Ook in Zweden is een eerste slachtoffer overleden. Het ging om een Zweedse vrouw die net terugkwam van een reis in Duitsland. Voorts zijn er ook al gevallen opgetekend in onder meer Frankrijk, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Denemarken en Spanje.
Het is nog steeds onduidelijk hoe de mensen besmet zijn geraakt.
Ondanks het gebrek aan bewijzen wordt nog steeds afgeraden om rauwe komkommers, sla en tomaten te eten.


Laatst bijgewerkt: mei 2021
Gaat je kind gezond de winter tegemoet? Gaat je kind gezond de winter tegemoet?
Vibovit

Ben jij ook vaak bezorgd over de hoeveelheid vitamines en voedingsstoffen die je kind binnen krijgt ? Fysieke en mentale groei vraagt veel energie. Er is een makkelijke manier om te voorzien in die behoefte.

Ontdek het hier

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram