Hoe kan voetreflexologie pijn verlichten bij je baby?

dossier Bij voetreflexologie ga je bepaalde plaatsen van de voet masseren om kwaaltjes over je hele lichaam weg te werken. Handig voor een kleine baby, en als het niet helpt, heeft hij toch een leuke tijd gehad. Met deze zes voetmassage-oefeningen van Shareably verlicht je niet alleen pijn bij je baby, hij wordt er ook nog eens heerlijk zen van. Een massage werkt op zijn best als de bloedcirculatie van je baby gestimuleerd is. Dat kan je bekomen door je baby eerst een badje te geven. Vergeet vooral niet dat bij eender welk kwaaltje een bezoekje aan de dokter altijd een goed idee is.

De massagepunten

1. Hoofdpijn en pijn bij doorkomende tandjes

Tandjes krijgen is nooit fijn. Beeld je maar in hoe het voelt wanneer iets voortdurend door je tandvlees wil dringen. Wrijft je kind veel aan zijn oortjes, is hij huilerig en misschien zelfs koortsig? Dan kun je 'm wat helpen door de bovenkant van zijn teentjes te masseren. Tip: dit gaat goed wanneer je kind slaapt.

2. Neus-, oor- of bijholteontsteking

Je weet vast hoe lastig het is, want wie heeft er nog nooit een neus-, oor- of bijholteontsteking gehad? Masseer voorzichtig het midden van de teentjes van je baby.

3. Borstkas

Heeft je baby last van zijn borst, bijvoorbeeld door een verkoudheid? Verlicht zijn pijn dan door zijn voetzolen te masseren, net onder de tenen en boven de boog. Druk licht en masseer in cirkelvormige bewegingen om hoestproblemen te verlichten.

4. Pijn in de boven- of onderbuik

Heeft je baby last van krampjes, constipatie of een onrustige buik? Masseer dan het midden van het voetje. Heeft hij last van een opgeblazen buikje, masseer dan ook het midden, maar dan tot de hiel.

5. Buikpijn

Heeft je baby last van steken in zijn buikje, spasmen of benauwdheid? Masseer dan het midden van de voet onder de voetzolen.

6. Heupen

Baby's kunnen soms sneller groeien dan dat hun lichaam er klaar voor is. Pijn in de heupen is daarbij een veelvoorkomend probleem. Masseer rustig de hiel om om dit kwaaltje te bestrijden. Dat kan ook helpen tegen constipatie en een onrustige buik. Is er echt iets ernstigs aan de hand? Dan los je het natuurlijk niet op met een massage, ga in dat geval altijd naar een dokter. In de tussentijd kan dit je baby misschien wat verlichting bieden of simpelweg een heerlijke massage bezorgen. En dat is mooi meegenomen, toch? Lees ook: 4 leuke manieren om de mijlpalen van je kleintje vast te leggen Wat kan een osteopaat doen voor jouw baby? Wanneer slaapt een baby door? Is mijn baby een huilbaby?


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram