Menstruatie uitstellen geen probleem voor gezondheid

nieuws Voor vrouwen die voorbehoedsmiddelen nemen, is het eenvoudig om de menstruatie uit te stellen, bijvoorbeeld tijdens de vakantieperiodes. In tegenstelling tot wat velen denken vormt dit geen probleem voor de gezondheid. Dat bevestigd het gezondheidsmagazine Bodytalk.

Om het menstrueren te vermijden moet wie de klassieke pil neemt - 21 tabletjes met dezelfde samenstelling en kleur, gevolgd door een pilstopweek van 7 dagen - na de 21 dagen meteen een nieuwe reeks starten. Wie de nieuwe pil met 28 tabletten neemt, waarbij de laatste 2 neppillen zijn, laat die neppillen zitten en dient na het laatste pilletje met hormonen meteen met een nieuwe strip te starten.

Heeft de pil 3 kleuren (trifasische pil) dan is uitstellen moeilijker en schakelt men beter over naar de klassieke pil. Wie de vaginale ring gebruikt moet na 3 weken de ring direct vervangen door een andere.

Gebruik je geen voorbehoedsmiddel en wil je toch je maandstonden uitstellen dan kan je beter enkele maanden aan de pil. Er bestaat ook een speciaal hormoonpreparaat dat je arts kan voorschrijven, maar dat bevat meer hormonen dan de pil. Menstruaties kunnen echter niet eeuwig uitgesteld worden. Na enkele maanden wordt de vrouw immers vanzelf geconfronteerd met tussentijds bloedverlies. Als men dit wil vermijden last men best na drie maanden "een stopweek" in.


Laatst bijgewerkt: juni 2021
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram