Kan ik zomaar overstappen op een andere pil?

nieuws Er zijn heel wat soorten pillen op de markt. Het belangrijkste verschil is de hoeveelheid hormonen per pil. Mocht u bijvoorbeeld last hebben van bijwerkingen, dan kunt u in overleg met uw huisarts overstappen op een andere pil.
Verander niet van pil midden in een pilstrip, maar maak de ‘oude’ strip helemaal af. Daarna kunt u zonder pauzeweek overstappen op de nieuwe pil. De nieuwe pil is direct veilig.

Wil u liever eerst een stopweek inlassen, dan kan dat ook, maar onthoud dat u nooit langer dan 7 dagen met het slikken van de pil mag stoppen, anders wordt de pil onbetrouwbaar. Starten van de pil later dan na de stopweek heeft tot gevolg dat u de eerste 7 dagen van de nieuwe pilstrip extra maatregelen moet nemen (condooms). Het beginnen met een nieuwe pil kan dus uiterlijk worden uitgesteld tot de dag na de gebruikelijke stopweek of de laatste niet-actieve tablet (= placebo-tablet) van de vorige pil. Voor sommige anticonceptiepillen wordt er aangeraden geen pilpauze in te lassen. Deze informatie vindt u in de bijsluiter.
De overschakeling van een zogenaamde minipil op een andere pil kan op ieder gewenst moment geschieden. Tijdens de eerste 7 dagen ná het overschakelen van de minipil op een andere pil moet een ander voorbehoedmiddel worden gebruikt.
De overschakeling van de prikpil op een andere pil kan plaatsvinden op de dag waarop de volgende prikpil zou worden gegeven. Ook tijdens de eerste 7 dagen ná het overschakelen van de prikpil op een andere pil moet een ander voorbehoedmiddel worden gebruikt.
Lees ook altijd de bijsluitertekst van de pil die u gebruikt.


Laatst bijgewerkt: juni 2011
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram