Nieuwe ziekenhuisbacterie in Europa

nieuws Een nieuwe variant van de ziekenhuisbacterie verspreidt zich razendsnel over Europa. Dat zegt microbioloog Herman Goosens van de Universiteit Antwerpen.
Het gaat om een mutatie van de ziekenhuisbacterie, het zogeheten New Dehli Metallo 1-enzym. Volgens de microbioloog zal de bacterie voor ziekenhuizen dé uitdaging voor de toekomst worden. Want hij is namelijk zo goed als resistent voor alle bestaande antibiotica.
De bacterie dook voor het eerst op in Aziatische ziekenhuizen en verspreidt zich nu via Griekenland, Turkije over West-Europa. In Groot-Brittannië zijn er dit jaar al 20 mensen met de bacterie besmet geraakt, twee van hen overleden aan de infectie.
Besmetting met de bacterie leidt op korte termijn tot terminale longonstekingen, maag-en darminfecties of bloedvergiftiging. De term ziekenhuisbacterie is de verzamelnaam voor een aantal bacteriën die resistent zijn aan een aantal antibiotica. Ze gedijen goed in ziekenhuizen, omdat patiënten er wel vaker een laag afweersysteem hebben.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram