Over angst en fobie: Angst beheersen met aandacht

angst-beheersen-met-aandacht-150.jpg

boeken-interviews Angst beheersen met aandacht is bedoeld voor iedereen die minder te lijden wil hebben onder angst, stress, piekeren, fobieën of paniek. Het biedt een aandachttrai¬ningspro¬gramma waarmee je je angst- en paniekgevoelens onder controle zult krijgen, rust en kalmte zult vinden, en bewust het hier en nu kunt beleven zonder direct te oordelen.

De oefeningen voor meditatie, stressvermindering en ontspanning in dit boek zijn gebaseerd op aandachtge¬richtheid (mindfulness), een ontvankelijke, niet-oordelende bewustheid van het moment zelf. Door middel van de in dit boek gepresenteerde benadering van aandachtgerichte stress-vermindering schakel je je angstgevoelens niet zozeer uit, maar raak je ermee vertrouwd door je ervan bewust te worden. De oefeningen zijn gemakkelijk te leren en kunnen onderdeel van of een aanvulling op andere therapieën zijn, zoals cognitieve gedragstherapie.

Angst beheersen met aandacht is een praktisch en toegankelijk boek met effectieve aanwijzingen om de balans in je leven te herstellen. Of je nu met grote of kleine angsten, zorgen of spanningen te kampen hebt, je hoeft je er niet door te laten afremmen. Wel zul je merken dat het `volume' mettertijd aanzienlijk kan afnemen.

Dr. Jeffrey Brantley is verbonden aan Duke University in North Carolina, waar hij het Mindfulness-based Stress Reduction Program heeft opgezet. Hij heeft jarenlange ervaring in het werken met mensen met chronische angst en stress.

Calming your anxious mind: how mindfulness and compassion can free you from anxiety, fear, and panic, Oakland, C.A.: New Harbinger Publications, Inc., 2003
met een voorwoord van Jon Kabat-Zinn

Praktische info

Angst beheersen met aandacht - Een praktische gids voor het beheersen van angst, fobieën en paniek - Jeffrey Brantley -
ISBN 9789057121937 - prijs : 19.95 - Uitgeverij Lannoo


Laatst bijgewerkt: september 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram