Langer leven met mediterraan dieet

123-fruit-groenten-dieet-gez-voed-170_08.jpg

nieuws Mensen met een Mediterraan voedingspatroon leven ongeveer 2 maanden langer in goede gezondheid. Dat blijkt promotieonderzoek aan Universiteit Utrecht. Onder een Mediterraan dieet wordt verstaan een voedingspatroon met weinig vlees en veel fruit, noten, groenten, vis en onverzadigd vet.

De studie onderzocht de aparte en gecombineerde effecten van leefstijlfactoren op de totale ziektelast in de bevolking. Hiervoor gebruikte men DALYs (Disability-Adjusted Life Years). Men berekende DALYs voor deelnemers aan de EPIC-NL studie, waaraan ruim 33.000 mannen en vrouwen van tussen de 20 en 70 jaar deelnamen.

Mensen die een meer Mediterraan type voeding hebben, leven ongeveer 2 maanden langer in goede gezondheid. Personen die behalve een Mediterraan type voedingspatroon, ook lichamelijk actief zijn en niet te roken en bovendien aangaven geen overgewicht te hebben, leefden 2 jaar langer in goede gezondheid.


Laatst bijgewerkt: februari 2020
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram