schimmel en bacteriële infecties

infectieziekten

Algemene vaccinatie tegen rotavirus is te duur

nieuws 14/12/2007

In opdracht van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) voerde het Centrum voor Evaluatie van Vaccinaties (Universiteit Antwerpen) een kosten-effectiviteits analyse uit van een algemene vaccinatie tegen het rotavirus.

lees meer »

Woelmuizen verspreiden hantavirus

nieuws 18/11/2007

Artsen in Antwerpen en Limburg signaleerden deze zomer veel patiënten die besmet zijn met het hantavirus. Tot nu toe kwam deze ziekte vooral in de Ardennen voor.

lees meer »

Tweede vaccin tegen rotavirus

nieuws 29/07/2007

Vorig jaar kwam in België een eerste vaccin tegen rotavirus op de markt, Rotarix®. Vanaf 1 juni 2007 is er een tweede vaccin: Rotateq®. Beide vaccins zijn bestemd voor toediening via de mond.

lees meer »

Wat doen bij een snijwonde?

Wat doen bij een snijwonde?
nieuws 27/07/2007

De ernst van een snijwond hangt af van de diepte, vorm en lengte van de snee, de aard van de bloeding (aderlijk en/of slagaderlijk), de mate van vervuiling en de druk waarmee de huid er mee in aanraking komt (stoten).

lees meer »

Arts stelt vagina-schimmel onjuist vast

nieuws 24/06/2007

Nederlandse huisartsen stellen vaak ten onrechte de diagnose ‘vaginale schimmelinfectie’ zonder dat ze het daarvoor benodigde lichamelijke en microscopische onderzoek gedaan hebben.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Aantal besmette teken neemt sterk toe

nieuws 15/05/2007

Het aantal teken dat is besmet met de Borrelia-bacterie neemt sterk toe. Een beet van een besmette teek kan bij mensen de ziekte van Lyme veroorzaken, die bij onvoldoende behandeling tot artritis en neurologische klachten leidt.

lees meer »

Veralgemeende HIV-tests?

nieuws 6/03/2007

De Amerikaanse Centers for Disease Control (CDC) pleit in een rapport voor een systematische screening op HIV van alle personen tussen 13 en 64 jaar.

lees meer »

Probiotica verminderen infecties

nieuws 26/01/2007

Ratten met een acute alvleesklierontsteking hebben minder infecties en overleven een infectie vaker als ze goede bacteriën (probiotica ) toegediend krijgen.

lees meer »

Zijn allergie en astma de keerzijde van de infectieziektebestrijding?

nieuws 17/01/2007

Allergie en astma komen in de Westerse wereld steeds vaker voor, vooral bij kinderen. De zogenaamde hygiënehypothese stelt dat we te schoon leven, daardoor minder in contact komen met allerlei bacteriën en schimmels en minder infecties doormaken, waardoor het immuunsysteem van kinderen te weinig wordt geprikkeld.

lees meer »

Verwijderen van de neus- en keelamandelen bij kinderen

nieuws 15/01/2007

Verwijderen van de neus- en keelamandelen bij kinderen met relatief milde keelklachten blijkt weinig effectief. Dit concluderen onderzoekers van Universitair ziekenhuis van Utrecht op basis van een onderzoek bij driehonderd Nederlandse kinderen.

lees meer »

Hepatitis A: nooit te laat om te vaccineren

nieuws 26/10/2006

Hepatitis A is een besmettelijke leverontsteking. Het is een heel vervelende ziekte, vooral voor volwassenen. Het herstel kan verschillende maanden in beslag nemen, en in bepaalde gevallen is er een risico op overlijden (1/1000).

lees meer »

Toename van ziekte van Lyme

nieuws 11/06/2006

Volgens het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is er een toename van met de ziekte van Lyme besmette teken.

lees meer »

Meeste gevaarlijke teken in de duinen

nieuws 23/05/2006

Pas op in de duinen, want daar zitten de gevaarlijkste teken. De duinteken blijken het vaakst besmet met de borrelia bacterie, die bij mensen de ziekte van Lyme kan veroorzaken.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram