Hebben we 's winters meer vet nodig?

Laatst bijgewerkt: mei 2021

nieuws Onderzoek in Groot-Brittannië heeft aangetoond dat we ’s winters gemiddeld 683 calorieën extra per dag eten. Vrouwen eten zelfs 750 caloriën extra per dag in vergelijking met de zomer. Meer eten is nochtans nergens voor nodig.
Het feit dat ons lichaam bij koud weer meer energie gebruikt om de lichaamtemperatuur op peil te houden – tenminste bij mensen die veel en lang buiten zijn - is zeker geen reden om meer te gaan eten, en zeker niet om meer vet te gaan eten.

Enerzijds is het bij ons zelden extreem koud en is het bijkomende energieverbruik onder invloed van de kou minimaal. In ons land kampt bijna de helft van de inwoners met overgewicht, en dus kan het zeker geen kwaad als ons lichaam eens wat meer energie verbruikt. Dat we in de winter baat hebben bij een extra vetlaagje, is overigens onzin, behalve misschien voor mensen die veel te mager zijn. Anderzijds bewegen we in de winter meestal veel minder waardoor we dus minder calorieën verbruiken.
Als je toch extra energie meent nodig te hebben, is het beter om geen extra vet te eten maar meer koolhydraten in de vorm van een extra boterham bij het ontbijt, een gebonden soep met aardappelen, een stoofpotje met winterse groenten...
Passiflora forte – Rustgevend bij stressmomenten Passiflora forte – Rustgevend bij stressmomenten
A.Vogel

Vind rust in tijden van stress en spanning met de combinatie van ontspannende planten.

Meer weten ?

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram