Alle geneesmiddelenbijsluiters op internet

Laatst bijgewerkt: juni 2011
fagg-220.jpg

nieuws De bijsluiters van geneesmiddelen zijn voortaan op internet te vinden op de site van het geneesmiddelenagentschap www.fagg.be.
Elke geneesmiddel heeft een bijsluiter voor het publiek, die bij de verkoopsverpakking wordt gevoegd. De patiënt moet in deze bijsluiter alle informatie vinden die hij nodig heeft om het geneesmiddel correct te gebruiken, onder meer met betrekking tot de therapeutische indicaties, de dosering, de modaliteiten en de veiligheid bij het gebruik, de nevenwerkingen, de contra-indicaties, bijvoorbeeld bij zwangerschap of het geven van borstvoeding en over wat men moet doen in geval van een overdosis.

De documenten kunnen gemakkelijk worden afgedrukt en er is veel aandacht besteed aan de presentatie. De bijsluiter voor het publiek die online geraadpleegd of uitgeprint wordt, is veel leesbaarder dan wat er bij de verpakking van het geneesmiddel wordt gevoegd. Dit zal het onder meer mogelijk maken dat mensen die slechtziend zijn de stukken beter zullen kunnen lezen. In geval van verlies van de bijsluiter kan de patiënt eveneens gemakkelijk de complete en bijgewerkte versie terugvinden op internet.

Klik hier voor de rechtstreekse link
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram