Laat thee zeker 5 minuten trekken

Laatst bijgewerkt: april 2021

nieuws Hoe langer je thee laat trekken, hoe meer stoffen er inzitten die kanker helpen bestrijden. Dat is gebleken uit een onderzoek van wetenschappers uit, hoe kan het anders, het Verenigd Koninkrijk.
De onderzoekers lieten vrijwilligers thee drinken die ze kort of lang hadden laten trekken. Daarna namen ze telkens bloed af. Uit de test bleek dat het aantal polyfenolen in het bloed toenam naarmate de thee langer getrokken had en dus sterker was.

Polyfenolen zijn antioxidanten die natuurlijk voorkomen in planten. Deze ingrediënten helpen kanker te bestrijden.
Thee zou trouwens ook bescherming bieden tegen een beroerte, hartproblemen en diabetes.

De onderzoekers konden vaststellen dat thee die 5 minuten in de pot had gestaan 60 procent meer polyfenolen bevatte dan thee die slechts 1 minuut getrokken had.
Weg met het snelle theezakje
Het effect van sterke thee is ook meteen meetbaar in het bloed. De proefkonijnen die donkere bittere thee hadden gedronken, hadden 45 procent meer polyfenolen in hun bloedstroom. Toch wil dit niet zeggen dat je thee nog eens 10 minuten extra moet laten trekken. Na 5 minuten in het kokende water blijft de uitwerking hetzelfde.

Deze chemische reactie gebeurt ook bij theezakjes, maar dan in mindere mate. In de praktijk geldt dat trouwens helemaal niet, want heel wat mensen nemen na 1 minuut al het zakje uit de tas.


bron: vrt nieuws


Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram