Babies van oudere moeders hebben hogere bloeddruk

Laatst bijgewerkt: maart 2001

nieuws Babies van oudere moeders hebben doorgaans een hogere bloeddruk dan babies geboren uit jongere moeders. Per vijf jaar zou de systolische bloeddruk met gemiddeld 1,5 punt stijgen. De systolische bloeddruk van een baby van een moeder van 40 jaar ligt gemiddeld 5 à 6 punten hoger dan een baby van een moeder van 20.
De oorzaak is niet bekend maar de onderzoekers veronderstellen dat de moederkoek van een oudere vrouw minder goed werkt.
De resultaten van dit onderzoek werden vorige week voorgesteld op een vergadering van de American Heart Association.
Momenteel is niet bekend of die verhoogde bloeddruk blijft bestaan als het kind opgroeit. Daarom zullen de kinderen uit deze studie in de komende jaren verder worden opgevolgd.
Een andere studie van de Boston University School of Medicine die op dezelfde conferentie werd voorgesteld analyseerde gegevens over het geboortegewicht van 2.555 volwassenen. Mensen die bij de geboorte minder dan 2,5 kg wogen bij hun geboorte, bleken 2,5 keer meer risico te lopen om op latere leeftijd een hartziekte of diabetes te ontwikkelen. Kinderen met een te hoog geboortegwicht zouden dan weer een hoger risico op overgewicht en borst- of prostaatkanker lopen.
Dormeasan forte – Voor een gezonde nachtrust [copy] Dormeasan forte – Voor een gezonde nachtrust [copy]
A.Vogel

Helpt om goed te slapen, brengt lichaam en geest tot rust om fris en uitgerust wakker te worden.

Meer weten ?

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram