ad

Rode Kruis verspreidt gratis online cursus reanimeren en eerste hulp (coronaproof)

Laatst bijgewerkt: september 2020
123_aed_eerstehulp_defibrilleren_hart_2020.jpg

nieuws Naar aanleiding van Wereld Eerstehulpdag, die op 12 september plaatsvond, heeft Rode Kruis Vlaanderen twee gratis online modules gelanceerd, waarbij de basisprincipes van reanimeren en eerste hulp bieden worden uitgelegd.

Uit een onderzoek in 2019 bleek dat ongeveer een derde van de bevolking niet weet wat hij moet doen als iemand in de buurt in nood verkeert en dat maar liefst 41 procent bang is om fout te handelen. “Daar komt nu nog eens de angst bij om besmet te worden met het coronavirus, want je weet immers nooit zeker of het slachtoffer al dan niet drager is van het virus", zegt Ine Tassignon, woordvoerder van Rode Kruis-Vlaanderen.
Aangepaste richtlijnen
Om de veiligheid van alle hulpverleners in coronatijden te garanderen, werden de richtlijnen voor die eerste hulp aangepast. Twee gratis online opleidingen moeten nu zoveel mogelijk mensen de knowhow en het vertrouwen geven om net wel in te grijpen in noodsituaties.
Twee online cursussen
Beide modules zijn op dezelfde manier opgebouwd. Eerst doorloop je de informatie, nadien kan je aan de hand van een quiz kijken of je alles goed hebt onthouden. Zowel ‘4 stappen in eerste hulp’ als ‘reanimeren en defibrilleren in tijden van corona’ zijn voor iedereen op elk moment gratis online raadpleegbaar, op deze website.

Bronnen:
https://www.rodekruis.be
https://www.numerikare.be

zie ook artikel : Te weinig Belgen wassen herbruikbaar mondmasker voldoende


bron: Sofie Van Rossom - gezondheidsjournalist

ad


pub