Rijst met garnalen, erwtjes en gember

recepten Mocht je er nog geen wok in je keukenstash hebben: het loont echt de moeite om een goede aan te schaffen. Bij de Aziatische supermarkt vind je de beste (en goedkoopste) exemplaren voor wanneer je op gas kookt. Anders moet je iets meer investeren om er een te kopen die geschikt is voor bijvoorbeeld inductie, maar dat is het echt waard. Wokgerechten zijn snel, gezond en vooral lekker. Wij trekken onze wok minimaal één keer per week uit de kast. Om deze rijst met garnalen, erwtjes en rucola te maken bijvoorbeeld.
Ingrediënten voor 4 personen
- 375 gram rijst
- 500 gram rauwe garnalenstaarten of scampi’s, gepeld en darmkanaal verwijderd
- 200 gram erwtjes
- 3 cm verse gember, geplet in een vijzel of geraspt
- 3 tenen knoflook, geplet in een vijzel of uit de knijper
- Handvol rucola
- 4 eieren, geklutst
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel Shaoxing Chinese rijstwijn
- 4 lente-uien, in stukjes
- witte peper en zout
- 5 eetlepels arachideolie
Het recept voor rijst met garnalen, erwtjes en gember
Auteur: Lai-Wah Chong
