Voor jou gelezen op Culy.be

Simpele tomatensalade met avocado en rode ui

Laatst bijgewerkt: juni 2019
1_tomatensalade-met-avocado.jpg

recepten Exotische gerechten zijn altijd leuk, omdat ze zo verschillen van onze lokale gerechten. Toch gaat er soms niets boven een simpel gerecht. Deze simpele tomatensalade met avocado en rode ui is er zo één. Hierin draait het om maar een paar ingrediënten van goede kwaliteit. En natuurlijk mag je er altijd een beetje extra liefde aan toevoegen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 grote rijpe tomaten
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 kleine rode ui, heel fijn gesneden
  • 60 ml olijfolie van goede kwaliteit
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • Zout & verse zwarte peper

Zorg dus dat je allereerst goede ingrediënten in huis haalt: mooie rijpe avocado’s en blozende, sappige tomaten. Als je dat voor elkaar krijgt, smaakt dit gerecht echt als de zomer op je bord.

Het recept voor deze simpele tomatensalade vonden we in het boekje ‘The Frankies Spuntino Kitchen Companion & Cooking Manual’ dat we nog in de kast hadden staan. Dit kookboek uit 2010 draait helemaal om Amerikaans-Italiaans comfort food.

Simpele tomatensalade met avocado

Verwijder de kern van de tomaten en snijd ze in partjes. Doe ze in een kom en meng ze met de fijngesnipperde rode ui, olijfolie, rode wijnazijn en wat peper en zout. Verdeel de tomatensalade over twee bordjes.

Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Leg ze bovenop de tomatensalade op de borden.

Besprenkel met nog wat zout en druppel wat olijfolie over de avocado. Maak de tomatensalade af met wat versgemalen zwarte peper en eet meteen op. Lekker bij knapperig brood of als bijgerecht om je barbecue op te fleuren.

Auteur: Jill Goetschalckx

volgopfacebook

volgopinstagram