Voor jou gelezen op Culy.be

Paddenstoelensoep met brood van Jamie Oliver

Laatst bijgewerkt: januari 2019
wpk_av_recept_paddenstoelensoep-jamie oliver.jpg

recepten

Koud hè? Gelukkig helpt The naked chef je de koude maanden door met het lekkerste eten. Bijvoorbeeld met dit recept voor een heerlijke paddenstoelensoep met brood. Het recept komt uit Jamie Olivers laatste boek, ‘Jamie Kookt Italië’.

Ingrediënten voor 6 personen
20 gram gedroogd eekhoorntjesbrood (porcini)
2 uien
2 tenen knoflook
Olijfolie
30 gram boter
½ theelepel chilivlokken
½ bos verse oregano (15 gram)
600 gram gemengde paddenstoelen
100 gram brandnetel
Komkommerkruid, spinazie of rucola
300 gram oudbakken zuurdesembrood
Extra vergine olijfolie
Naar keuze: Pecorino of Parmezaan, voor erbij

PADDENSTOELENSOEP MET BROOD
Week het eekhoorntjesbrood in een kan met 1,2 liter kokend water.

Pel de uien en knoflook, hak ze fijn en fruit ze 5 minuten met 1 eetlepel olijfolie, de boter en chilivlokken in een wijde pan op matig hoog vuur.

Pluk de oreganoblaadjes, voeg ze toe aan de pan. Roer regelmatig terwijl je de paddenstoelen schoonmaakt. Snijd ze eventueel in hapklare stukjes. Voeg de paddenstoelen toe aan de pan en roer ze door het ui-knoflookmengsel.

Voeg 5 minuten later de groenten toe en giet dan het eekhoorntjesbrood met het water erbij (zonder het gruis). Breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen.

Scheur het brood in hapklare stukjes en roer deze met 2 eetlepels extra vergine olijfolie door de soep. Zodra het brood de heerlijke bouillon geabsorbeerd heeft is de soep klaar.

Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe en schep de kommen of borden vol. Om het helemaal compleet te maken, kan je er nog wat Parmezaanse kaas over raspen.

Auteur: Paulien Hermans

volgopfacebook

volgopinstagram