Voor jou gelezen op Culy.be

Couscoussalade met gepofte aubergine van Sergio Herman

Laatst bijgewerkt: oktober 2018
image-2018-08-16-694x400.jpg

recepten Wil je een gerecht met groenten maken dat toch dat extra tikkeltje flair heeft? Probeer deze couscoussalade met gepofte aubergine van Sergio Herman. Deze superaromatische salade brengt de Arabische wereld op je bord door frisheid te combineren met gerookte smaken, halfzachte structuren, heftige kruiden en mooie zuren.

ZO MAAK JE DEZE VEGAN COUSCOUSSALADE MET GEPOFTE AUBERGINE

Was de aubergine en snij doormidden. Kruid met za’atar, zwarte peper van de molen, zeezout, knoflook en besprenkel met olijfolie. Rooster in een voorverwarmde oven van 180? tot er een mooi korstje ontstaat, wikkel in aluminiumfolie en pof verder.

Week de kikkererwten een nachtje in koud water. Zeef en spoel af onder koud stromend water en kook ze in ongeveer een uur gaar in gezouten water. Verwarm de oven voor op 180?. Snij de pompoen in grove stukken en kruid met de za’atar, zwarte peper en zeezout. Leg in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Laat gedurende 60 minuten gaar poffen in de oven en laat afkoelen. Snij de aubergine en pompoen in kleine stukjes. Breng de groentebouillon tot aan het kookpunt en giet over de couscous. Laat deze zwellen, afgedekt met plasticfolie. Roer de couscous los en laat afkoelen. Meng de couscous met de kikkererwten, aubergine, pompoen, wat koriander en munt, de rode ui, lente-ui, de brunoise van tomaat, het sap en de rasp van 2 limoenen, een beetje za’atar, ras el hanout, biologische olijfolie en sushiazijn. Breng op smaak met zwarte peper van de molen, fleur de sel en za’atar en dien op in een mooie schaal. Werk ten slotte af met verse koriander, munt, sesamzaadjes en granaatappelpitten.

Naar een recept van Sergio Herman uit zijn boek ‘Simple Food’.

Auteur: Ciara Reid

volgopfacebook

volgopinstagram