Milky bars

Laatst bijgewerkt: April 2018
ellen-milky-bars.jpg

recepten

Ingrediënten voor 8 grote bars

Repen
1 kop amandelpoeder (of ongeveer 85 g)
2 eetlepels kokosbloem
het merg van een vanillestokje of
½ theelepel natuurlijk vanillepoeder snufje zout
¹/³ kop gesmolten kokosolie
1 eetlepel kokosnectar of een andere natuurlijke zoetmaker

Karamel
1 kop medjooldadels, ontpit snufje zout
2 eetlepels amandelpasta
1 eetlepel water

Chocoladelaag
200 g donkere chocolade
of:
½ kop gesmolten kokosolie
½ kop ongezoete raw cacaopoeder
¼ kop ahornsiroop

Bereiding

1. Doe alle ingrediënten voor de repen in een kom en meng goed. Giet het ‘deeg’ in een vierkante vorm belegd met plasticfolie (of gebruik een silicone vorm). Duw goed aan en zet 10 minuten in de diepvriezer.
2. Maak de karamel door de dadels met wat zout en de amandelpasta te mixen in een goede blender. Voeg eventueel een eetlepel water toe.
3. Doe de karamel boven op de eerste laag en smeer uit zodat er overal evenveel karamel zit. Zet de schaal terug in de diepvriezer gedurende
30 minuten.

4. Smelt de chocolade of maak je eigen chocolade van kokosolie, cacao- poeder en ahornsiroop.
5. Duw het ‘deeg’ uit de vorm en snijd in mooie repen terwijl het nog hard is. Doop de repen in de gesmolten chocolade en laat de chocolade opstijven in de koelkast. Herhaal de laatste stap als je een dikke choco- ladelaag wilt (sterk aanbevolen).
6. Bewaar de repen in de koelkast of in je diepvriezer.

cover-boek-ellenmarie-150.jpg


Zin in meer recepten van Ellen Charlotte Marie ?

www.lannoo.be/nl/one-healthy-kitchen





verschenen op : 07/05/2018

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt