ad

Helpen apps tegen depressie ?

Laatst bijgewerkt: oktober 2019
123-app-comp-consult-online-10-171.jpg

nieuws

Apps die uw gemoed monitoren en mindfulness-training aanbieden kunnen helpen tegen depressie. 
Een internationaal onderzoek waarover EOS Wetenschap bericht, verzamelde gegevens van 18 studies over het gebruik van in totaal 22 apps.  Die gaan van mobiele toepassingen voor mindfulness-training tot systemen die uw gemoed monitoren en daarop inspelen met tips. De studies bevatten gegevens over het app-gebruik van 3.414 mannen en vrouwen tussen 18 en 59 jaar. De proefpersonen leden aan een of meerdere stoornissen. Patiënten hadden lichte tot sterke depressies, bipolaire stoornissen, angst of slapeloosheid. Elk van de studies staafde de bevindingen aan een controlegroep.

De resultaten wezen uit dat apps een positief effect hebben op de depressiesymptomen. De resultaten blijken vooral van toepassing op de patiënten met een lichte tot matige depressie. De impact van apps en smartphones bij patiënten met zware depressie is volgens de wetenschappers nog onvoldoende onderzocht.

Volgens de onderzoekers zit er toekomst in het gebruik van mobiele applicaties tegen depressie. Ze zijn toegankelijk en betaalbaar, vaak zelfs gratis. Al wil hij daarmee niet gezegd hebben dat apps alleen een depressie kunnen genezen. Therapie en antidepressiva zijn zeker niet afgeschreven.


ad


pub