Minder eiwit in opvolgmelk zuigelingen

Laatst bijgewerkt: May 2017
123-flesvoeding-melk-05-17.jpg

nieuws Het Europese Voedselagentschap EFSA adviseert om het minimale eiwitgehalte van opvolgmelk te verlagen van 1,8 g per 100 kcal naar 1,6 g per 100 kcal. Dat advies is gebaseerd op het eiwitgehalte van borstmelk tijdens het eerste jaar dat borstvoeding wordt gegeven en op een aantal specifieke studies.

Alleen melk op basis van koe- en geitenmelk is geschikt als opvolgmelk, volgens het EFSA. Over de veiligheid en de voedingswaarde van opvolgmelk op basis van soja kan de EFSA geen uitspraak doen bij gebrek aan voldoende wetenschappelijke gegevens.

Opvolgmelk of tweedeleeftijdsmelk wordt aangeraden vanaf de leeftijd van 6 maanden, in combinatie met vaste voeding. Ze wordt bij voorkeur gegeven tot de leeftijd van 18 maanden. Ze is beschikbaar in poeders en in vloeibare vorm en dit zowel in de apotheek als het grootwarenhuis. Opvolgmelk onderscheidt zich van startvoeding voornamelijk door een hoger eiwit gehalte, een iets hogere energie aanbreng, een hogere aanbreng van ijzer en linolzuur.

Bron
www.efsa.europa.eu/en/press/news/170511-0
www.kindengezin.be/voeding-en-beweging/flesvoeding/soorten/


verschenen op : 01/06/2017

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt