Italiaanse witloofgratin

Laatst bijgewerkt: april 2016
123-menu-koken-gratin-04-16.jpg

recepten Was de aubergine en de courgette en snijd ze (ongeschild) in kleine blokjes. Snijd ook de ham in kleine blokjes.
Verhit de olie en laat de fijngesneden groenten hierin even aanbakken, samen met de fijngesnipperde look, de erwtjes, de rozemarijn en de ham.
Laat op laag vuur vijf minuten sudderen.

Was het witloof, snijd het overlangs in twee, haal het bittere hart weg.
Leg ze in een beboterde overschotel, giet de room vermengd met twee eetlepels water erover.

Kruid met peper en zout, leg op elke halve stronk een beetje van de groentenvulling
en zet gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Bestrooi met de sesamzaadjes en de kaas, en laat nog even gratineren.

Ingrediënten voor 4 personen
4 witloofstronken
1 courgette
1 aubergine
1 dikke snede ham
1 klein blikje erwtjes
2 teentjes knoflook
50 g boter
10 cl room
100 g geraspte kaas (parmezan, gruyère...)
2 eetlepels olijfolie
1 takje rozemarijn
1 eetlepel sesamzaadjes
peper en zout



verschenen op : 21/04/2016 , bijgewerkt op 20/04/2016


pub