ad

Slaap voldoende ... in het belang van je collega's!

Laatst bijgewerkt: oktober 2019
jobat-moe-aan-computer-170.jpg

nieuws

Uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of California blijkt dat een goede nachtrust een positieve houding stimuleert tegenover collega's.

Personen die een slechte nachrust genoten, gaven zelf toe dat ze zich daags nadien op het werk zelfzuchtiger gedragen. Slechte nachtrust zou ook leiden tot negatieve gevoelens tegenover de partner. Dat negatieve gevoel zou op zijn beurt op de partner worden overgedragen, met als gevolg dat de wederzijdse waardering aangetast wordt.

Te korte slaap

Onderzoekers Amie Gordon en Serena Chen merken ook op dat men in de hedendaagse maatschappij fierheid haalt uit een te korte slaap. Nochtans benadrukken ze het belang van een goede nachtrust. Een geregeld tekort aan voldoende slaap heeft namelijk een negatieve impact op de houding tegenover anderen.

Volgens Gordon en Chen heeft respect voor de medemens een positieve impact op het smeden en behouden van sociale banden. Op zich is een slechte nachtrust dus geen individueel probleem, maar een gebrek aan slaap beïnvloedt wel de interactie met anderen. Het heeft een negatieve invloed op gevoelens van erkentelijkheid en waardering. En mensen die over deze eigenschappen beschikken, voelen zich doorgaans gezonder en gelukkiger.

Lees ook:


Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub