De 10 belangrijkste bronnen van zout in onze voeding
Laatst bijgewerkt: maart 2012
nieuws
Bijna 80 % van het zout dat we dagelijks consumeren, zit verborgen in onze voedingsmiddelen. Slechts een beperkt deel voegen we dus zelf toe. Volgens recent onderzoek van het Nederlandse RIVM zijn de 3 grootste boosdoeners, die goed zijn voor meer dan 50% van onze dagelijkse zoutconsumptie: brood, bewerkte vleeswaren en kaas. Dit zijn niet noodzakelijk de producten die het meeste zout bevatten, wél de producten waarvan we dagelijks het meest eten.
|
Voedingsmiddel |
Gemiddeld bijdrage
zoutconsumptie (%) |
Gemiddelde bijdrage
zoutconsumptie (g/dag) |
1. Brood |
26 |
1,7 |
2. Vleeswaren (salami, hesp, enz.) |
15 |
1,1 |
3. Kaas |
10 |
0,7 |
4. Sauzen (mayonaise enz.) |
8 |
0,6 |
5. Soepen |
6 |
0,5 |
6. Melkproducten |
5 |
0,3 |
7. Koek, gebak |
5 |
0,3 |
8. Vers vlees en gevogelte |
4 |
0,2 |
9. Diverse snacks |
3 |
0,2 |
10. Chips, toast enz. |
3 |
0,2 |
bron: : RIVM – Zoutconsumptie van kinderen en volwassenen in Nederland, 2012
Passiflora forte – Rustgevend bij stressmomenten
A.Vogel
Vind rust in tijden van stress en spanning met de combinatie van ontspannende planten.
Meer weten ?
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.