- dossierMet welke voeding kan je je immuunsysteem versterken?
- dossierSeizoensgroenten en -fruit voor januari in België
- dossierAfvallen met onbewerkte voeding: eet meer, weeg minder
- dossierOpen haard, houtkachel en pellets schadelijk voor de gezondheid?
- dossier7 voedingsmiddelen die je seksleven een boost geven
Biologische groente bevat niet meer antioxydanten
nieuws Een nieuwe Deense studie in The Journal of Agricultural and Food Chemistry bevestigt dat organisch geteelde groente niet meer polyfenolen bevatten dan conventioneel geteelde producten (met name aardappelen, uien en wortelen). Polyfenolen zijn een grote groep natuurlijke stoffen die gevonden worden in planten. Polyfenolen zijn de meest overvloedige antioxidanten in ons dieet en beschermen celbestanddelen tegen oxidatieve schade. Oxidatieve schade wordt vaak in verband gebracht met degeneratieve ziekten zoals kanker, osteoporose, diabetes, cardiovasculaire (atherosclerose) en neurodegeneratieve ziekten.











