Watergeboorte even veilig als gewone bevalling

123-pasgeb-beval-170_12.jpg

nieuws Een onderwaterbevalling is voor de baby even veilig als een gewone bevalling bij een ongecompliceerde zwangerschap. Voor de zwangere vrouw is er mogelijk wel een iets hoger risico op perineale scheurtjes. Dat is het besluit van een Amerikaanse studie die verscheen in het Journal of Midwifery and Women's Health.

De studie analyseerde gegevens van meer dan 6.500 waterbevallingen in de Verenigde Staten, zowel thuis als in een bevallingscentrum en vergeleek die met 10.000 gewone bevallingen in vergelijkbare locaties (dus niet in ziekenhuizen) en met 1.500 gewone bevallingen bij vrouwen die eigenlijk een waterbevalling wilden.
Bij de baby's werden geen negatieve effecten van de waterbevalling vastgesteld. Integendeel zelfs, hun Apgar score was doorgaans iets beter dan bij de niet-watergeboorten en de kans op hospitalisatie in de eerste 6 weken na de geboorte was iets lager. De moeders liepen wel een iets hoger risico (+ 11%) op perineale scheurtjes na een waterbevalling en een (statistisch evenwel niet significant) hoger risico op een genitale infectie.

De onderzoekers besluiten dan ook dat watergeboorte een veilige optie is bij een ongecompliceerde zwangerschap.


http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jmwh.12394/abstract


Laatst bijgewerkt: maart 2016
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram