Over zwangerschap: Complete gids voor jonge ouders

boeken-interviews Alles over zwangerschap, bevalling, verzorging en opvoeding

Een ideale zwangerschapsvoorbereiding
Alles over de eerste levensmaanden
Hoe de ontwikkeling van het kind als peuter, tiener en adolescent volgen en stimuleren?
Samengesteld door een uitgebreid medisch team van gynaecologen, verloskundigen, kinderartsen, voedingsdeskundigen en psychologen
Gesuperviseerd door Kind & Gezin

De zwangerschap is een heerlijke periode voor aanstaande ouders. Maar ook een periode van duizendeneen vragen. In deze Complete Gids voor Jonge Ouders geven gerenommeerde kinderartsen, gynaecologen, voedingsdeskundigen en vroedvrouwen klare en duidelijke antwoorden op deze vragen. In het eerste deel verneemt de lezer alles over zwangerschap en bevalling. De toekomstige baby wordt maand na maand gevolgd, er is veel aandacht voor de consultaties, voor typische zwangerschapskwaaltjes, voor de voorbereiding op de zwangerschap en het gebeuren zelf, voor het verblijf in het moederhuis, voor de eerste (borst)voedingen, voor postnatale gymnastiek, etc. De volgende delen besteden aandacht aan het kind gedurende zijn opeenvolgende ontwikkelingsstadia van zuigeling, baby, peuter, kleuter, jong kind tot puber. Telkens wordt in detail ingegaan op de groei, de voeding, de slaap, de gezondheid en de sociale vaardigheden van het kind. Er wordt uitgebreid gefocust op de problemen die eigen zijn aan iedere leeftijd, zoals leren lopen, leren spreken, zindelijk worden, zelfstandigheid, lezen en schrijven. Een medisch glossarium met alle courante kinderziekten en medische termen vormt een onmisbaar naslaggedeelte achterin dit werk. Tot slot is er nog een bijzonder praktisch compendium met alle mogelijke informatie over EHBO, praktische formaliteiten rond zwangerschapsverlof, werkonderbreking, bijslag enz., nuttige adressen van organismen, verenigingen, consultatiebureaus en tal van andere wetenswaardigheden. Deze tweede druk werd volledig herzien en aangepast aan de meest recente ontwikkelingen op het vlak van de gynaecologie en de kindergeneeskunde.

Complete gids voor jonge ouders - Uitgeverij Lannoo - ISBN: 90-209-4080-5 Verkoopprijs:14,95 EUR - Aantal pagina's: 480


alle artikels in rubriek zwangerschap en geboortealle artikels in rubriek baby


Laatst bijgewerkt: oktober 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram