Gerelateerde artikels
Waarom noten eten tijdens de zwangerschap goed is voor jou én je baby
dossier Noten bevatten een heleboel vitaminen en mineralen en die kan je natuurlijk goed gebruiken als je een klein mensje laat groeien in je buik. Wij lijsten op waarom het een goed idee is om noten te eten tijdens je zwangerschap.
Calcium
Calcium vermindert de kans op zwangerschapsvergiftiging en zorgt onder andere voor de aanmaak van het skelet en het gebit van je baby. Als je veel calcium eet tijdens je zwangerschap, verlies je niets van je eigen calcium als je baby begint te ontwikkelen. Hazelnoten, amandelen en paranoten zijn een goede keuze als je wat meer van deze vitamines nodig hebt.Foliumzuur
Elke zwangere vrouw weet dat foliumzuur enorm belangrijk is voor de ontwikkeling van je baby. Maar wist je ook dat je veel foliumzuur terugvindt in noten zoals pistachenoten en kastanjes?
IJzer
De ontwikkeling van je baby en de vorming van je placenta zijn ook afhankelijk van een bepaalde vitamine, namelijk ijzer. Een ijzertekort komt vaak voor bij zwangere vrouwen omdat er plots twee liter meer bloed aangemaakt moet worden voor je kleine spruit. Daarom is het geen slecht idee om wat extra ijzer in te slaan in de vorm van noten zoals hazelnoten, walnoten, amandelen, cashewnoten, paranoten en pinda's.Omega-3-vetten
Als zwangere vrouw word je aangemoedigd om veel vette vis te eten om zo meer omega-3-vetten op te nemen. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel en de hersenen van de baby in je buik. Ben je de vette vis een beetje beu gegeten? Kies dan eens voor een handje walnoten!