Duurzaam en lokaal samenwerken voor een betere perinatale gezinsondersteuning

Laatst bijgewerkt: juni 2022
zw-buik-2013_Perinatal_detail.jpeg

nieuws Al vóór de geboorte veroorzaakt kansarmoede ongelijkheid in gezondheid en toekomstkansen. De periode voor en na de geboorte is bovendien bepalend voor de (emotionele) ontwikkeling van het kind en ideaal om de vaardigheden van ouders te onderkennen en te versterken.
Netwerking tussen structuren is belangrijk om te zorgen voor continuïteit en coherentie in de gezinsondersteuning en voor een globale perinatale begeleiding van de gezinnen. Meer en betere samenwerking tussen de medische en sociale actoren, tussen de vele ‘eilandjes van goede praktijk’ is daarbij cruciaal. Lokaal moet worden gezocht naar duurzame, complementaire en multidisciplinaire partnerschappen die het daadwerkelijk gebruik van universele diensten bevorderen, in het bijzonder door de gezinnen die ze het meest nodig hebben.

Daarom wenst de Koning Boudewijnstichting voor de tweede keer een financieel duwtje in de rug te geven aan lokale initiatieven die dit soort samenwerkingsverbanden uitbouwen ter ondersteuning van kansarme gezinnen in de praktijk.

Voor wie?
Huizen van het Kind, medische, paramedische als sociale zorgverleners en diensten, ziekenhuizen, gynaecologen, vroedvrouwen, huisartsen, wijkgezondheids¬centra, aanbieders van gezinszorg/kraamzorg, consultatiebureaus, inloopteams, prenatale steunpunten, expertisecentra kraamzorg, Centra voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning (CKG’s), Centra voor Algemeen Welzijn (CAW's), Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW's), gemeentebesturen, verenigingen waar armen het woord nemen, buurtwerkingen, diensten voor personen met een migratieachtergrond en vluchtelingen, enzovoort.

Meer info
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram