De leukste (gratis) apps voor als je zwanger bent

dossier Als er een kleintje op komst is, kan je maar beter plaats maken. In je huis, maar ook op je smartphone, want geloof ons vrij, binnenkort komen er honderden babyfoto’s bij. Per dag zelfs. Voor het zover is, kunnen jullie samen aftellen en uitkijken naar wat komt. Deze nuttige en praktische apps helpen je een handje.

Apps die je baby’s groei in kaart brengen

De app Zwangerschap+ werd wereldwijd al 30 miljoen keer gedownload, en ook wij vinden het absoluut een aanrader. Niets leukers dan je baby te zien groeien van ‘bosbes’ tot ‘pompoen’ én ook in 3D, aangevuld met een wekelijks overzicht van welke evolutie je kindje doormaakt en dagelijks een informatief blogbericht. Na 12 weken moet je wel eenmalig 2,29 euro betalen om de overige maanden te unlocken, maar dat is de prijs zeker waard. Ovia is ook zo’n gratis app met heel wat lovende kritieken. Die laat je bovendien toe om anoniem lid te worden van een ‘mama in spe’-community.

Apps die je helpen om een naam te kiezen

Sommige koppels weten al hoe hun kindje zal heten nog voor ze positief testen, maar voor anderen is de keuze overweldigend. Ga je voor oer-Vlaams, hip Amerikaans of hoor je liever een Franse naam? De gratis app Kinder maakt het mogelijk om Tindergewijs 2000 Nederlandse namen te swipen om zo je favorieten op te lijsten. Je kan eventueel bijbetalen voor meer keuze. Je partner linkt zijn app aan de jouwe en doet dan net hetzelfde, zo krijgen jullie een overzicht van de ‘matches’. BabyName werkt volgens hetzelfde principe, en daarbij krijg je onmiddellijk ook de betekenis van de naam te zien.

Apps voor fitte en relaxte mama’s

De Pregnancy Music Collection app voorziet meer dan 200 nummers die je helpen ontspannen. De gratis versie laat hier en daar een reclameboodschap toe, maar eigenlijk stoort dat helemaal niet. Even belangrijk als ontspannen is bewegen, maar met een baby in je buik mag je niet zomaar elke oefening doen. Pregnancy workout apps to the rescue! Workout voor Zwangeren is zo eentje, met een afschuwelijke naam dan wel. Prenatal Workout ook, maar wij zijn vooral fan van Zwanger & Fit. Geen sporty spice? Dan raden we je toch aan om de Kegel Trainer te downloaden, die tien verschillende sessies bevat met oefeningen voor je bekkenbodemspieren. Nu lijkt dat misschien overbodig, maar je post-baby body zal je dankbaar zijn. Lees meer: Ovulatie berekenen? Deze ovulatie-apps helpen een handje


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram