7 Leuke dates voor als je zwanger bent

dossier Hoe meer je buik groeit, hoe minder energie je hebt, en toch is het belangrijk om nog eens tijd te nemen voor elkaar voor de baby komt piepen. Wij hebben alvast enkele dates voor Valentijn voorzien, perfect afgestemd op jouw (broek)maat.

Romantisch op restaurant

Origineel is het niet, een tafel reserveren met diner voor twee, maar romantisch des te meer. Ongestoord mijmeren over vroeger en samen uitkijken naar wat komt. Wees er wel op tijd bij, ook wat je outfit betreft. Een last minute mental breakdown, omdat je “echt níets hebt om aan te doen”, is nogal een mood killer. Lidl heeft nu ook zwangerschapsjurken in de digitale rekken gelegd. 19,99 euro voor twee stuks in biokatoen, da’s niet alleen zacht voor je babybuik, maar ook voor je portefeuille. zwangerschapsjurk

Co-koken in eigen keuken

Je kan ook zelf achter de potten kruipen. Samen een menu bereiden is veel gezelliger dan je op het eerste zicht zou denken, en bovendien ook stukken goedkoper. Blader eens door deze receptenbundel ter inspiratie. Je vindt er gerechten voor elke gang, voor beginners en gevorderden, en dankzij de instructievideo loopt alles gesmeerd.

Pottenbakken

Patrick Swayze en Demi Moore hadden het in Ghost best gezellig tijdens het pottendraaien, dus misschien zelf ook eens een poging wagen? Therapeutisch, komisch, comfortabel en romantisch, en wie weet hou je er nog een leuk vaasje aan over.

Naar de film in eigen living

Waarom zou je naar de bioscoop gaan als je thuis zelf kan kiezen wanneer de film start en wanneer je een plaspauze inlast? Bovendien ligt jouw eigen zetel comfortabeler, zijn er altijd extra kussens beschikbaar, en kan je ongegeneerd voetjewrijven onder een deken. Is jouw plaid aan vervanging toe? Voor de prijs van een filmticket haal je een nieuw exemplaar in huis.

Plan een fotoshoot

Je voelt je misschien niet altijd even goed in je vel tijdens de zwangerschap, maar er komt ooit een moment waarop je je nauwelijks nog kan voorstellen hoe je eruit zag met die babybuik. Zelf foto’s nemen is een optie, maar waarom schakel je daarvoor geen professional in? Geen betere manier om te bonden. Minder onwennig dan je denkt, en het fotoalbum wordt later je grootste schat. Naast je kinderen uiteraard.

Een ontspannende massage

Kies een massagekussen uit, en geniet niet alleen op Valentijn, maar ook in de dagen, weken, maanden en jaren erna van ontspannende massagemomenten. Heerlijk om te ontstressen na een lange dag of te recupereren na een korte nacht, en onthou: een happy mama is een happy baby. In de Lidl-webshop vind je er al vanaf 17,99 euro.

Weekendje weg

Als jullie agenda het toelaat, trek er dan een weekend op uit. Eens de baby er is, wordt dat minder evident. Of je nu gaat uitwaaien aan zee of gaat stappen – beter gezegd slenteren – in een stad: een leuke babywinkel is nooit veraf. Samen tijd doorbrengen en ondertussen ideetjes opdoen voor je doopsuiker, geboortekaart, kinderkamer of babyborrel… Win-win!
In samenwerking met Lidl


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram