5 redenen waarom je zus onmisbaar is tijdens je zwangerschap

dossier Als je zwanger bent, zit je op een grote hormonenrollercoaster. Exact om die reden is je beste vriendin of zus onmisbaar tijdens je zwangerschap. En dan hebben we het nog niet over onderstaande redenen gehad.

Intuïtie

Een zus weet het wanneer je zwanger bent. Hoe ze dat doet? Geen idee. Maar ze voelt het aan en wanneer je eindelijk aankondigt dat er een kleintje aankomt, was je zus al enkele weken bezig je subtiel te steunen.

Ze vrolijkt je op zoals alleen een zus dat kan

Die hormonen dus. Ze zorgen ervoor dat je je het ene moment op een roze wolk waant, maar ook dat je er af en toe helemaal doorheen zit. Je zus trekt je dan uit je bed om iets leuk te gaan doen. Of ze kruipt net mee onder de dekens om je een peptalk te geven, of je gewoon te knuffelen. Hoe ze het ook doet: je zus weet precies hoe ze je kan opvrolijken en laat je niet te lang ronddobberen in je negatieve gevoelens. In het begin vind je het vervelend dat ze je niet met rust laat, maar uiteindelijk ben je toch blij dat ze je meegesleurd heeft naar die film die je eigenlijk heel graag wou zien.

Ze laat je ook zielig zijn als dat moet

Hoewel ze je het liefst gelukkig ziet en daar haar uiterste best voor doet, snapt je zus ook wel dat je je af en toe in een fort van kussens wilt verbergen. Ze voelt als geen ander aan wanneer je tijd voor jezelf nodig hebt en wanneer het tijd is om je slecht humeur aan te pakken.

Ze maakt tijd voor je wanneer je het ook maar nodig hebt

Er is niets beter dan een zus die even enthousiast is als jij omdat er een baby aankomt. Als je het haar vraagt, geeft ze steeds haar eerlijke mening over de babykamer, de babynaam, aanpassingen om je huis babyproof in te richten... Ze maakt met plezier tijd voor je vrij om naar een zwangerschapscontrole te gaan, om mee te gaan shoppen, om een leuke babyshower te organiseren... En als je bevallen bent, staat ze er meteen als jij dat wilt.

Ze koopt de beste cadeaus

Het maakt niet uit hoe vaak je haar vertelt dat ze niet met grote of dure cadeaus moet afkomen omdat ze je al zo gesteund heeft, ze vindt toch wel een manier om je het beste cadeau te geven. Of dat nu een zelfgemaakt prulletje is waar alleen zij en jij de waarde van inzien of een iets duurder cadeau dat je écht kan gebruiken. Je zus kent je en geeft je daarom de beste cadeaus, bovenop jullie levenslange zusterschap. Lees ook: Pretecho: Wat is het verschil tussen een 3D-echo en 4D-echo, en zijn ze veilig? 6 tips voor het versturen van geboortekaartjes Babynamen: dit zijn de trends voor 2021 en 2022 Wat is Kind en Gezin precies en wat mag je verwachten? Zo kan je het geslacht van een baby al tijdens de zwangerschap raden


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram