Helpt yoghurt tegen hart- en vaatziekten?

123-yoghurt-eten-vr-paars-02-108.jpg

nieuws

Volgens een studie gepubliceerd in het American Journal of Hypertension helpt regelmatige consumptie van yoghurt tegen hoge bloeddruk en voorkomt het hart- en vaatziekten.

De studie analyseerde gegevens van bijna 56.000 Amerikaanse vrouwen en 18.000 mannen met verhoogde bloeddruk die sinds 1980 worden opgevolgd. Regelmatige consumptie van yoghurt (2 of meer keer week) verminderde de kans op een hartinfarct met 30 procent bij de vrouwen en met 19 procent bij de mannen. In beide groepen verminderde 2 yoghurts per week de kans op ernstige hartziekten en op een beroerte met gemiddeld ca. 20 procent. Regelmatige consumptie van yoghurt in combinatie met een gezond dieet met veel groente en fruit en volle granen (DASH-dieet) verminderde de kans op hart- en vaatziekten nog sterker.

Deze studie toont alleen een verband tussen yoghurt en een lagere kans op hart- en vaatziekten. Of het om een oorzakelijk verband gaat, kan deze studie evenwel niet aantonen. Alhoewel rekening gehouden werd met andere risicofactoren, kan het altijd dat mensen die geregeld yoghurt eten gezonder leven.  

Laatst bijgewerkt: februari 2018

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram