Nationale Alzheimer Liga lanceert nationaal noodnummer

123-txt-z-van-alzheimer-hers-dement-03-18.jpg

nieuws

Mensen met de ziekte van Alzheimer voelen zich vaak verkeerd begrepen, zitten in een sociaal isolement en worden aan zichzelf overgelaten. Daarom lanceert De Nationale Alzheimer Liga een campagne rond een gratis nummer, dat voor iedereen vlot bereikbaar is, en dit 7 dagen op 7. Wie vragen heeft, niet echt weet wat te doen, met iemand wil praten of ervaringen wil uitwisselen, kan voortaan terecht - in het Nederlands of het Frans – op één enkel nummer: 0800 15 225.

Gerard De Spiegelaere, voorzitter van de Nationale Alzheimer Liga: "Dit gratis nummer lijkt ons heel belangrijk voor iedereen die een luisterend oor wil en op zoek is naar informatie over Alzheimer. We hopen dat mensen die met vragen zitten, niet zullen aarzelen om dit nummer te bellen, zelfs als ze niet direct betrokken zijn bij de ziekte. Hoe meer mensen worden geïnformeerd, hoe beter de ziekte wordt begrepen en hoe meer patiënten uit hun isolement worden gehaald. Iedereen kan  bellen, zowel in het Nederlands als in het Frans."


Laatst bijgewerkt: januari 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram