Onderzoek: welke impact heeft kanker op zelfstandigen? | gezondheid.be

Onderzoek: welke impact heeft kanker op zelfstandigen?

ext_17_werkers_0.jpg

nieuws

In opdracht van Stichting tegen Kanker en RIZIV wordt voor het eerst in België een grootschalige studie opgezet naar de impact van kanker op zelfstandigen.

België telt ongeveer 852.670 zelfstandigen. Ongeveer één man op de drie en één vrouw op de vier van deze groep zal met kanker te maken voor zijn of haar 75ste verjaardag. Uit de resultaten van een voorbereidende studie blijkt dat ze daar niet op voorbereid zijn.
 
Personen met een statuut van de zelfstandigen ervaren heel wat uitdagingen op alle levensdomeinen wanneer ze geconfronteerd worden met kanker. Daarom wensen Stichting tegen Kanker, RIZIV en de Vrije Universiteit Brussel deze problematiek verder uit te diepen.
 De partners zullen de typische kenmerken van de beleving van ziek-zijn, kanker en behandeling van kankerpatiënten met een statuut van zelfstandigen in beeld brengen. Nagegaan wordt welke noden aan informatie, ondersteuning en aanpassing van de omgeving (in de brede zin) er zijn om de beleving positief te beïnvloeden, de arbeidsparticipatie positief te beïnvloeden en de wisselwerking tussen beide te optimaliseren.
 
 Wilt u uw verhaal doen als zelfstandige met kanker? Neem dan contact op met de onderzoekers via http://www.kanker.be/onderzoek-kanker-zelfstandigen


Laatst bijgewerkt: maart 2017

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.