Burn-out: Bedrijven riskeren boetes bij niet naleving reglementering

123-burn-out-psych-werk-11-16.jpg

nieuws Nu het aantal burn-outgevallen in België toeneemt, wil de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg zich ervan vergewissen dat werkgevers voldoende ondernemen om psychosociale risico's in hun bedrijf in te perken. Daarom voert de arbeidsinspectie haar controles hierrond nu drastisch op. Bedrijven die niet in orde zijn, riskeren boetes.

Meer en meer mensen zijn langdurig afwezig door de gevolgen van stress en een burn-out. Van de 346.971 Belgen die vorig jaar langer dan een jaar ziek thuis zaten, leden er 122.825 aan psychosociale aandoeningen.
Werkgevers zijn sinds september 2014 verplicht om preventiemaatregelen te nemen om hun werknemers - naast tegen geweld, pesterijen en ongewenst seksueel gedrag - ook tegen de risico's van burn-out beschermen.

Tot voor kort werd er niet of nauwelijks op de naleving van deze verplichting toegezien. Maar sinds februari 2016 voorziet het Sociaal Strafwetboek ook sancties bij niet-naleving van de aangepaste reglementering rond psychosociale risico's op het werk.
Nu zet de arbeidsinspectiedienst een grootschalige controlecampagne op het getouw. Hiermee gaat ze na of werkgevers voldoende ondernemen om hun werknemers te behoeden voor een burn-out.

Laatst bijgewerkt: maart 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram